EYA'23 Sonuçlandı

Doç. Dr. Ergün Karaca başkanlığında alanlarında uzman arkeolog, sanat tarihçi, tarihçi ve lisans öğrencilerinden oluşan 11 kişilik ekip tarafından 25 Eylül 2023 tarihinde EYA’23 yani Edirne Yüzey Araştırması’nın 2023 sezonu başlamıştır. 6 Ekim 2023 tarihine kadar süren çalışmalarda Edirne Merkez ilçeye bağlı iki mahale, yedi köyün sınırları içerindeki 19 alan yüzey araştırmasıyla taranmıştır. Bu kapsamda Erken Demir Çağı’ndan Roma İmparatorluk dönemi sonuna, hatta Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde de kullanılmış dört yeni yerleşim ilk defa araştırılmıştır. Ayrıca daha önceki araştırmacılar tarafından ziyaret edilmelerine karşın, detaylı yayın yapılmamış altı yerleşim detaylı şekilde araştırılarak çizim, fotoğraflama gibi belgeleme çalışmaları yapılmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün izinleri ile gerçekleşen 2023 sezonun arazi çalışlarının en önemli destekleyici kuruluşu Trakya Üniversitesi olmuştur. Üniversitemizin sağladığı araçla ekibi ulaşımı sağlanmıştır. Ayrıca TÜBAP tarafından da proje olarak desteklenmektedir. Bu kapsamda üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başta olmak üzere üniversite üst yönetimine, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Bölüm Başkanımız ve aynı zamanda ekip üyemiz Prof. Dr. Daniş Baykan’a ve ekip üyelerine çok teşekkür ederiz.

Resim

Bu içerik 11.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 270 kez okundu.